Amerikanske pandekager

Her får du en opskrift på amerikanske pandekager, som du kan lave over bål.

Amerikanske pandekager i efterårsskoven. Foto: Eva Skytte.

Lidt om amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er gode at servere en kølig efterårsdag, når I har arbejdet i skoven. De har form som store frikadeller og smager godt med syltetøj til. Du kan også spise dem som de er.
 

Sådan gør du

  • Tænd bålet.
  • Bland alle ingredienser og rør det godt sammen. Dejen bliver meget tykkere end til almindelige pandekager.
  • Så skal pandekagerne steges. Hæld ca. 2 spsk fulde olie på panden. Tag en klat dej og læg den på panden. Fortsæt til panden er fyldt op.
  • De amerikanske pandekager steges på begge sider til de er gyldenbrune.
  • Server dem med f.eks. syltetøj.

God appetit.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

Til 40 personer skal du bruge:

  • 1 l tykmælk
  • 1 l letmælk
  • 2 l mel
  • ½ kg brun farin
  • 6 æg
  • 3 spsk bagepulver
  • 3 spsk vanilla
  • evt. stødte nelliker, kardemomme eller kanel
  • olie til stegning
  • syltetøj, ahornsirup eller nutella
  • stor skål
  • grydeske
  • spiseske
  • stor bålplade eller pande
  • suppeske eller kop

Tid

2 timer til at lave bål, bage og spise pandekagerne.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Opskrift af Kåre Ravnskov.
Foto: Eva Skytte.

 

Kommentarer