Appelsinkage over bål

Bag en kage i en appelsin over bål.

Du kan bage kage i en appelsin over bål. Foto: Malene Bendix.

Lidt om appelsinkage over bål

I Sverige bager de kage i appelsiner - og over bål. Se her hvordan.
 

Sådan gør du

Dej
Dejen kan du evt. lave hjemmefra. Se hvad der skal i ovenfor. Bland det tørre i en skål - og rør æg, smør, banan og appelsin sammen i en anden skål. Bland så det hele sammen i én skål.
 
Bål
Tænd et bål, som er så stort, at der kan blive gode gløder af det.
 
Appelsiner som forme
  • Skær toppen af en appelsin.
  • Spis appelsinkødet med en ske.
  • Fyld appelsinskallen halvt med dej.
  • Sæt toppen på med tandstikker
  • Læg appelsinen i udkanten af bålet i cirka 1/2 time.
  • Kig på, duft til og stik lidt i kagen, for at se om den er bagt.
Når appelsinkagen er bagt, tager du bare låget af - og spiser den med ske.
 
Ovn
Du kan også bage dejen i ovnen i muffinsforme. Så skal kagerne have 30 minutter ved 180 grader.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

  • Appelsiner - en til hver - helst usprøjtede (økologiske)
  • Skåle, skeer mm
  • Tandstikker, tændstikker uden svovl eller små pinde I har snittet
  • Teskeer til at spise kagen med.

Dej til 15 - 20 appelsiner:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g hvedeklid eller noget andet groft mel
  • 185 g (rør)sukker
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 vanillestænger (eller 2 tsk vaniliesukker)
  • lidt mørk chokolade hakket i små stykker
  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 3 mosede bananer
  • Saft + revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Tid

Bagetid: Cirka ½ time i udkanten af bålet.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.

Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.

Kommentarer