Frikadelle på pind

Se her, hvordan du laver den gode gamle ret: Frikadelle på pind.

Frikadelle på pind.

Sådan gør du

  • Tænd et bål, som kan give gode gløder.
  • Find og snit snobrødspinde, så der ikke er bark på den yderste ende.
  • Læg kødfarsen ned i skålen. Skær den ene kvarte ud - og hæld æg, havregryn, revet løg, hakkede krydderier i skålen og rør det hele godt.
  • Vask og tør dine hænder - tag en klump fars og sæt den fast omkring enden af din snobrødspind. Vask fingre igen.
  • Steg frikadellen over bål, til den er stegt helt igennem.
Spis din frikadelle lige fra pinden - eller læg den på en tallerken med skovsalat og snobrød.
 
Velbekomme!
 
Frikadelle på pind - og snobrød
Bag et snobrød og en frikadelle på pind - og del dem.
Foto: Malene Bendix.

 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

  • 400 g hakket oksekød (eller hakket kalv og flæsk)
  • 1 æg
  • 1 håndfuld havregryn eller mel
  • 1 lille løg
  • Skovens krydderier - f.eks. ramsløg, skovsyre
  • 1 tsk salt
  • Peber som du kan lide det.
  • Chilli - hvis du kan lide det
Redskaber:
  • Skål & ske
  • Dolk og skærebræt
  • Rivejern
  • Snobrødspinde
  • Vand til at vaske hænder

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.

Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.

Kommentarer