Gransuppe

Læs her, hvordan du laver suppe af unge granskud.
Rødgran med små nye skud.

Lidt om gransuppe

Vidste du, at du kan lave suppe af grantræets lysegrønne skud?
 
Til Gransuppe er det vigtigt, at du bruger friske skud. Gå ud i skoven i begyndelsen af maj – og find de flotte nye lysegrønne skud fra grantræerne. Pluk dem, men du skal være sikker på, at træerne ikke skal bruges til noget andet. I denne opskrift kan du både brug skud fra rødgran, fra lærk og fra ædelgran.
 
Så er du klar til at lave din Gransuppe.
 

Sådan gør du

  • Skyld og rens skuddene for skidt og møg. Kog granskuddene i vandet i 30 min.
  • Mens suppen koger, kan du riste de tynde skiver parmaskinke i ovnen eller på en tør pande.
  • Si de mange grannåle fra suppen, og smid halvdelen af dem ud.
  • Den halvdel du ikke har smidt ud hakker du fint og smider dem tilbage i gryden.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonen.
  • Smag suppen til med chili, muskatnød, salt og peber, og lad suppen simre i 5 min.
  • Put fløden i, og lad suppen simre i yderligere 5 min.
Du kan servere gransuppen med noget brød, og parmaskinken.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.