Honningkage

Se her, hvordan du bager honningkage.

Biernes celler i en voksplade.

Kort om honningkage

Honning er mægtig sundt. Det består mest af frugtsukker, druesukker og vand. Og så er der lidt proteiner og masser af vitaminer og mineraler i honning.
 
Honning søder bedre end sukker. Du skal kun bruge 70 gram honning for at opnå samme sødevirkning som 100 gram sukker. Her er en honningkage, som er let at lave.
 

Sådan gør du

  • Opløs sukker, honning, natron og salt i kogende vand.
  • Kom anis og kanel i opløsningen
  • Rør mel i - du skal røre indtil dejen er glat.
  • Hæld dejen i en smurt form.
  • Bag din honningkage ved 175 grader i 1 til 1 1/4 time.
  • Læg bagepapir over fra starten, så den ikke bliver sort på toppen.
  • Lad honningkagen køle af.
  • Skær stykker - og spis dem med smør på.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Åbent land, By og kultur
Årstid:Efterår

Grej

  • 500 g mel
  • 3 dl vand
  • 250 g honning
  • 250 g sukker
  • 12 g natron
  • 5 g stødt anis
  • 2 g stødt kanel
  • 1 g salt

Tid

2 timer til at blande, bage og smage.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Forfatter: Danmarks Biavlerforening, www.biavl.dk.
 
Redaktør: Malene Bendix.
 
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.

Kommentarer