Kogle-fugle

Se her hvordan du kan lave sjove fugle af kogler.

En kogle-fugle familie

Lidt om koglefugle

Koglefugle er sjove fugle, som du hurtigt kan lave af fyrre- eller grankogler og fri fantasi. Du kan stille dem op som små familier, sætte dem fast på en dekoration eller noget helt tredje.

Tegning: Per Deimer

Her er alt hvad du behøver.

Sådan gør du

• Hent kogler i skoven og lad dem tørre, så frøbærerne åbner sig.
  • Klip et passende stykke ståltråd af (ca 30-50 cm), alt efter hvor lange ben din koglefugl skal have.
  • Læg tråden dobbelt
  • Klem koglen sammen så trådens midte kan trækkes ned mellem frøbærerne.
Ståltråd på kogle.
Tegning: Per Deimer.
  • Form fødder efter bedste evne. Der kan være en andefod, to- tre- eller fire tæer.
  • Find koglefuglens balance ved at holde fødderne hårdt presset ned mod bordet og vride/presse fuglen frem og tilbage til den står.
  • Pynt din koglefugl med et grannæb, perler eller hvad naturen ellers byder på.

Tegning: Per Deimer

Her ser du så en vaskeægte koglefugl.

Fag:Sløjd, Billedkunst
Sted:By og kultur

Grej

• Nogle fyrre eller grankogler
  • En næbtang
  • Ståltråd 0,6 mm
  • Lim
  • Evt. perler, glimmer fjer eller anden pynt

5 – 10 minutter pr koglefugl, man kan godt lave flere.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer eller pædagog, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Tekst, foto og tegning: Kåre Ravnskov, pædagog på Pedersborg Skole.

Denne aktivitet kan også bruges i forbindelse med "Skovens fugle og folk", et børnehæfte om fugle, som er udgivet i forbindelse med Skovens Dag 2008. Find hæftet som PDF-fil og 12 aktiviteter om fugle - én for hver måned i året.