Rødt lys stop

Snigeleg i skoven.

List og løb

Kort om Rødt lys stop

Rødt lys stop er en snigeleg, som går ud på at bevæge sig lydløst gennem skovbunden - og undgå visne grene og puslende blade. Se her hvordan I leger "Rødt lys stop".

Sådan gør du

Lav en bane, som går fra et træ til en streg i skovbunden 25 meter væk. Find ud af, hvem som skal være den. Vi kalder ham Mikkel. Legen er sådan:

• Mikkel stiller sig ved et træ. Han står med ryggen til de andre. De står cirka 25 meter væk, bag en streg i skovbunden.

• Mikkel lukker øjnene - han kan også have bind for øjnene.

• Mikkel råber "Rødt lys!" - og så begynder de andre at snige sig lydløst hen mod hans ryg.

• Så snart Mikkel hører en lyd, råber han "Stop!", vender sig om - og peger på den, som han tror lavede lyden. Hvis han har ret, er den som lavede lyden død - og skal gå tilbage til start.

• Den der først når at røre Mikkel, bliver den næste gang.

God fornøjelse!

Fag:Idræt
Sted:Skov, By og kultur, Åbent land
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

• En skov - eller et andet naturområde
  • Mennesker - fra 3 til 100
  • Måske et tørklæde til at binde for øjnene - men det er ikke nødvendigt.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: HP Stenbæk, udeskolelærer på Rønde Skole.
Redaktør: Malene Bendix.
Tegning: Eva Wulff.