Røve det gyldne skind

En fangeleg for 10-20 personer.

Udeskolebørn fra Ravnshøjskolen.

Kort om legen

En fangleg for 10 - 20 personer, der er delt op i to hold. Deltagerne forsøger én efter én at røve et gyldent skind og løbe hjem med det.

Sådan gør du

Del jer op i to hold. Holdene stiller sig op overfor hinanden med 20 skridts afstand. Midt imellem holdene lægger I "det gyldne skind" på jorden, på en træstub eller over en gren.

De, der er med på hvert hold, stiller sig på en række ved siden af hinanden. I kan f.eks. aftale at det altid er den der står yderst til højre der starter.

Nu løber én fra hvert hold frem på samme tid - vi siger det er Jonas og Anne. De skal begge to prøve at få fat på det gyldne skind. Hvis Jonas får først fat på skindet, skal han løbe hjem med det, før han bliver fanget af Anne - og så kan der ske to ting:

• Hvis Anne fanger Jonas, skal han med over på hendes hold.

• Hvis Jonas når tilbage med det gyldne skind, skal Anne over på hans hold.

Når Jonas og Anne er tilbage på det ene eller det andet hold, stiller de op bagest i rækken - og så løber den næste fra hvert hold.

Fag:Idræt
Sted:Skov, Åbent land, By og kultur
Årstid:Forår, Sommer, Efterår

Grej

• Et skind fra et dyr - eller et tørklæde
  • En træstub, et træ eller en bar plet i skovbunden

1 time.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Malene Bendix, Skoven i Skolen
Idé: Idéen til legen er lånt fra Jørn Møllers bog "Hund i Lænke - og 99 andre gamle fange og findelege" fra serien "Gamle idrætslege i Danmark".