Skovens skrald

Børnehæfte, aktiviteter og undervisningsforløb om affald og nedbrydning i naturen.

To børn samler affald i naturen.

Kort om materialet Skovens skrald

Her kan du se en oversigt over undervisningsmaterialet "Skovens skrald", som handler om affald i naturen, genbrug og nedbrydning. "Skovens skrald" består af et børnehæfte, en plakat, 12 aktiviteter - én for hver måned i året (alle klassetrin), 4 undervisningsforløb (3. - 6. klasse) og 4 leksikonartikler. Find link til alle materialer nedenfor.

Børnehæfte
Børnehæftet "Skovens skrald" blev udgivet i forbindelse med Skovens Dag 2010. Hæftet er gratis og du kan bestille det i klassesæt på info@skoven-i-skolen.dk eller i Miljøministeriets Netboghandel, så længe lager haves http://mim.schultzboghandel.dk/. Du kan finde hæftet som pdf-fil.

Plakat
Til skoleklasser findes også en plakat, som viser hvor lang tid det tager for forskellige typer af affald at blive nedbrudt i naturen. Plakaten er udsolgt, men du kan finde plakaten som pdf-fil.

12 aktiviteter om affald og nedbrydning
Du kan finde 12 aktiviteter om affald, genbrug og nedbrydning i naturen - én for hver måned i året - som kan bruges sammen med hæftet "Skovens skrald" og plakaten. Du kan se aktiviteterne her:

4 undervisningsforløb
Der er i 2010 udgivet fire undervisningsforløb om affald i naturen, genbrug og nedbrydning. De er udviklet for 3. - 6. klasse, men ideerne kan fint bruges på andre klassetrin.

Materiale
Januar aktivitet
Februar aktivitet
Marts aktivitet
April aktivitet
Maj aktivitet
Juni aktivitet
Juli aktivitet
August aktivitet
September aktivitet
Oktober aktivitet
November aktivitet
December aktivitet

UV-forløb (nat/tek, 3-6 kl)
UV-forløb (sløjd, 3-6 kl)
Små huse i træ (byggelegeplads)
UV-forløb (billedkunst, 3-6 kl)
UV-forløb (nat/tek, 3-6 kl)

Leksikon

Fag:Natur/Teknik, Dansk, Biologi, Billedkunst
Klasse:0. - 3. klasse, 4. - 6. klasse
Sted:Åbent land, Skov, Kyst og hav
Årstid:Forår, Efterår

Forfattere: Thorstein Thomsen, Stephan Springborg, Eva Skytte, Malene Bendix.

Tegning: Bettina B. Reimer.

Børnehæftet "Skovens skrald" og plakaten "Ta´skraldet - med dig hjem" er udgivet i et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen, Dansk Skovforening og Skoven i Skolen i forbindelse med Skovens Dag 2010.

Aktiviteter, undervisningsforløb og leksikonartikler er udgivet i samarbejde med Hold Danmark Rent, FDB og R98.