Udeskole i Estland

En oversigt over netværk, dvs. mennesker og organisationer, der arbejder med udeundervisning i Estland. Oversigten er ikke fuldstændig - og opdateres løbende.

Flag Estland

Overblik

Ideen om outdoor education er ret ny, men vokser ganske langsomt, drevet af lærere, der i forvejen er ildsjæle. Netværket er svagt på skolerne. Se kontaktpersoner nedenfor.

Historisk havde man tradition for at arbejde med børn og naturaktiviteter i Estland. I Sovjettiden havde man naturskoler efter skoletid - og de var meget brugt. Børnene kom frivilligt 1 - 2 eftermiddage om ugen og arbejdede med naturaktiviteter. Staten betalte dengang for naturskolerne. I dag de overgået til municipalities, der har lukket dem, så der er kun 2 af denne type naturskoler tilbage, hvor forældrene skal selv betale en del. Alligevel er de meget benyttede.

Netværk og kontaktpersoner der arbejder med udeundervisning

Estonian School Forests Association
v. Mikk Sarv

Alam-pedje Nature Reserve, NGO "Kotkas"