Danske børn gør en aktiv indsats for et bedre klima: 185 skoler planter træer i denne uge

Pressemeddelelse fra Genplant Planeten, 9.november 2016.

Plant træer for et bedre klima. Det er hvad 16.000 skolebørn i hele landet gør i ugen fra den 7.- til 11. november. I alt vil børnene plante 35.000 træer. Der bliver trådt på spaderne for at lave huller til bøgetræer, egetræer og alle de andre træer, som med tiden vil vokse sig store og skabe glæde og gavn.

Startskud for Genplant Planeten

200 skolebørn var aktive med at genplante planeten på Gungehusskolen mandag den 7. november. Borgmester Helle Adelborg, Hvidovre Kommune, plantede træer for et bedre klima sammen med de mange skolebørn. Taler, sang, godt humør og naturligvis små nye træer på skolens jord gjorde dagen til en pragtfuld Genplant Planeten dag.

”For Gungehusskolen er Genplant Planeten et vigtigt projekt. Vores elever lærer både om det praktiske ved at plante og dyrke træer, men også om hvorfor træer er vigtige for klimaet”, sagde skoleleder, Maja Alvang Jespersen.

Borgmester Helle Adelborg udtrykte sin glæde over skolebørnenes deltagelse: ”Når I er med til at plante træerne og passe på dem, så er I også med til at passe på klodens fremtid”.

Næstformand i Dansk Skovforening, Niels Otto Lundstedt, fremhævede skovenes særlige muligheder for at skabe et bedre klima: ”Skoven og træerne kan mange fantastiske ting. De kan gøre noget godt for vores klima. De kan hive CO2 ud af luften”.

Hvor og hvornår planter børn træer?

Genplant Planeten kortet (klik på skoler 2016 i højre margin) kan du se, hvilke skoler som planter hvor og hvornår. Klik på en prik og læs, hvor og hvornår hver skole planter.
Pressen er velkommen til at tage kontakt.

Støtte

Genplant Planeten gennemføres af Skoven i Skolen. Projektet støttes økonomisk af Nordea-fonden, DONG Energy, DAPO, udlodningsmidler til friluftsliv, Danske Planteskoler og 15.Juni Fonden.

Pressefoto

Foto 1: Søren Fodgaard

Foto 2: Søren Fodgaard

Foto 3: Søren Fodgaard

Spørgsmål til Genplant Planeten:

Hvorfor Genplant Planeten?
  • Genplant Planeten skal give børn mulighed for selv at handle aktivt for et bedre klima ved at plante træer – og arbejde innovativt og løsningsorienteret med klima.
  • Genplant Planeten skal sætte fokus på bæredygtigt skovbrug og træanvendelse som klimaløsninger.
  • Genplant Planeten skal fremme skovrejsning i Danmark.
Undervisning
  • Til Genplant Planeten er udviklet en række undervisningsforløb og aktiviteter om træplantning, klima, handling og innovation, som kan bruges før, under og efter at børnene planter træer. Materialerne findes på Skoven i Skolens hjemmeside.
  • Alle klasser som deltager i Genplant Planeten får tilsendt hæftet ”Genplant Planeten – Træets kredsløb og klimaet” som er udgivet af Skoven i Skolen. Materialet bygger på udeskolepædagogik – og eleverne arbejder teoretisk og praktisk med klima og med at plante træer, dyrke skov, fælde træer, bruge træ – og træ som grøn energi.
  • De skoleskove som børnene planter på skoler landet over, vil blive brugt som grønne klasseværelser, hvor klasserne kan arbejde med udeundervisning og udeskole.
Hvorfor hjælper det klimaet at plante træer?
Der er to måder at formindske mængden af CO2 i atmosfæren: Vi kan udlede mindre CO2 – og vi kan fjerne CO2 fra luften og gemme den. Træer kan begge dele. Skoven har en nøglerolle i forhold til klimaet, fordi træer ved deres fotosyntese kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i træernes ved og i jordbunden.

For yderligere information kontakt
Lars Nielsen, koordinator for Skoven i Skolen og Genplant Planeten.
E-mail: info@skoven-i-skolen.dk.
Tlf.: +45 33785207