Nyhedsbrev

Almanak
Gå en dag tilbage19-04-2014Gå en dag frem
Hyldebusken springer ud.
 LEX  FOTO  SKOVBØGER  REGLER  SNIT  SKOVMAD  LINK 
Udskriv sidePrintkurv

Hyldeblomst-marmelade

Lidt om hyldeblomstmarmelade

Hvis du laver hyldeblomstsaft, så lad være med at smide resterne fra produktionen ud. De kan nemlig bruges til en rigtig god marmelade.

Hvad skal du bruge

  • rester fra hyldeblomstproduktionen
  • rørsukker (samme mængde som hyldeblomstresterne)
  • gryde
  • ske
  • glas

Tid

½ time

Sådan gør du

  • Blend  massen af hyldeblomster, citronskal og frugtkødet groft.
  • Vej massen tilsæt lige så meget rørsukker.
  • Giv marmeladen et kort opkog så sukkeret bliver opløst og fyld det på glas.
Tip!
Hvis du har fået lavet mere end du kan nå at spise, så kan du evt. lægge en portion i fryseren.
 
Uden sukker
Her er et postkort med en god ide - hvis man gerne vil undgå sukker:
 
Kære Skoven i Skolen
 
Hold da op, hvor blev der en dejlig marmelade af "skraldet" fra hyldeblomstsaften.
Jeg er diabetiker og har derfor udskiftet sukkerert med flydende sødemiddel i fremstillingen af saften.
Da jeg skulle lave marmeladen tilsatte jeg Grøn Melatin. Derfor skulle jeg ikke tilsætte mere sukker. Det var måske en idé til overvægtige. 
 
Mange hilsner Lisbeth

Forfatter

Eva Skytte, naturvejleder i Dansk Skovforening + Skoven i Skolen

 


Bottombar
SøgKontakt osSkovBiblioteketUV MaterialerSkovAvisenOm SISDanmark RundtLearn About Forests