Årstidshjulet

Hvad sker der i naturen lige nu? Og hvad kan I lave om 3 måneder? Årstidshjulet er et ide-værktøj for børn – og et planlægningsværktøj for voksne, som arbejder med børn i naturen.

Velkommen til Årstidshjulet

Klik på den røde knap i midten – og find en ide til en aktivitet, du kan lave i naturen lige nu.

Klik på en måned – og find ideer til aktiviteter og faglige ude-undervisningsforløb som passer til naturen på den tid.

Du kan bage kage i en appelsin over bål. Foto: Malene Bendix.

Bag en kage i en appelsin over bål.

Find børnehæftet "Året i skoven".

Børnehæfte om året i skoven - kan bruges sammen med Årstidshjulet.

Årringe fra de sidste hundrede år. Foto: Malene Bendix.

Lav en historiebog ud fra årringene i et træ. Hvad er der sket i træets levetid?

Indrømmet - det er svært at se - men her er en planetsti - som viser afstanden mellem planeterne.

Hvis solen var en tennisbold... Lav en model af solsystemet og undersøg afstanden mellem planeterne.

På en flyhangar ved Avnø Naturcenter er planeterne malet op. Her er det godt at se stjerner.

Se på stjerner med håndkikkerter og teleskoper - og lær stjernehimlen at kende.

Foto af Blåmejse.

Her kan du læse om blåmejsen og dens liv.

Et juletræ kan saves op til mange ting.

Se her, hvordan du kan bruge alle dele af dit gamle juletræ.

Bål. Foto af træ der brænder.

Læs om brænde og hvordan du hugger det, brændværdi, selvskovning, drivhuseffekt og meget andet.

Pyramidebål

Det er ikke alt træ, der brænder lige godt. Hvad du skal bruge til hvad, kan du lære med denne fantastiske brændesang, som spejderne har skrevet.

Plant træer - og lær natur/teknologi

Plant træer - og følg dem i n/t fra 1. til 6. klasse med udeundervisning tre-fire gange om året. Find Skoven i Skolens grundbog som 23 forløb, gratis pdf eller bog.

Find træ i dine omgivelser. Tegning: Eva Wulff.

Klassen går på opdagelse - og udforsker menneskenes brug af træ.

Redaktion på avis.

Skriv og udgiv et magasin om menneskers brug af træer og buske. I kan trykke magasinet på papir eller udgive det på internettet.