Ideer til børn og voksne

Læs lidt om de forskellige materialer.

Udeundervisning med bål.

Vi har samlet en masse forskellige udeideer her. De fleste kan bruges til ude-undervisning – og en del kan også bruges i fritiden.

Du kan finde:

• Aktiviteter: Ideer og beskrivelser af mange forskellige udeaktiviteter. Skrevet for børn og voksne.
  • Undervisningsforløb: Udendørspædagogiske forløb for alle fag, alle kassetrin, alle årstider og alle naturtyper. Skrevet af lærere, naturvejledere, fagkonsulenter m.fl.
  • Temaer: Større temaer, som samler flere materialer til udeundervisning og udeskole.
  • Skovmad: Masser af opskrifter på bålmad og mad du kan finde i naturen.
  • Quizzer: Quizzer om dyr og planter – og alt muligt andet.

Undervis ude i alle natur og kulturtyper

Skoven i Skolen startede i 1999 med at udvikle ude-undervisningsmaterialer for skov – og derfor vil du som lærer finde en del materialer, hvor skoven er læringsarena. Mange af de materialer kan du oversætte og bruge i andre natur- og kulturtyper. De sidste år har vi indsamlet og udviklet forløb til andre natur- og kulturtyper – og vi fortsætter med at indsamle og udvikle materialer til sø, å, kyst, hav, det åbne land – og byens rum.

Del dine ideer

Udeskole udvikler sig lige nu – og nye gode ideer til udeforløb og aktiviteter opstår over hele landet. Vi håber at den nye hjemmeside kan gøre det let at dele ideer til udeundervisning, så de nye ideer der opstår i Gedser, hurtigt kan bruges i Skagen.

Udvikling i fællesskab

Vi håber også at kunne være med til at skabe og understøtte et fælleskab, som udvikler udeskole som pædagogisk ide nedefra.

Hvordan kan du dele ideer

Hvis du har en ide, som du vil dele, kan du gøre det via Idekortet. Her skriver du din aktivitet eller dit forløb ind i en formular, knytter den til et sted på kortet – og sender det af sted. Så vil ideen optræde på kortet og kan bruges lokalt. Hvis din ide kan bruges generelt, kan vi redigere den og lægge den ind i det store materiale, som bruges nationalt.

Forfatter: Malene Bendix.
Fotograf: Henrik Bjerg.