Mønsted kalkgruber

En weekendtur til Fur endte med 700 års kulturhistorie i Mønsted kalkgruber, og ideerne til udeskole var åbenlyse.

Et besøg  og samarbejde med Mønsted kalkgruber kan skabe grundlag for fantastiske udeskoleforløb.

Ved et enkelt besøg, ser man hurtigt de muligheder der ligger i dette sted. Historierne om de mange mennesker, der har knoklet i gruberne, bliver tydelige når man  selv kommer ind i gangene. I et  smukt multimedieshow under jorden, får man historierne om dette steds udvikling, og nuværende tilholdssted for flagremus og ost fra Arla. Kalkværkets store skorstene står som et tydeligt varetegn for dette steds erhverv.

Et oplagt læringssted for udeskole, hvor geografi, samfundsfag, biologi, natur/teknik og dansk kan inddrages.

Se mere på www.monsted-kalkgruber.dk

wp_000308.jpg

Seneste blogindlæg fra Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En danskfaglig dag på Sophienborgskolen, hvor stedet det didaktiske- hvor er i fokus.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Udeskole, åben skole eller skolen i virkeligheden er begreber der flyver rundt. Men har alle ikke samme mål?

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

På den helt fantastiske plet "Troldehytten", i nærheden af Troldehøjen ved Gjern, tilbragte jeg tirsdag d. 9/12 i selskab med sproglærer fra Virklund Skole.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Ny bog om udeskole præsenterer konkrete forløb, som kan inddrages i din eksisterende undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En eftermiddag med samtaler på kryds og tværs af fagkompetencer om udeskole både teoretisk og didaktisk

Uvforløb fra dagen er linket nederst på siden

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Oplæg om tankerne bag udeskole og ideer til udeskoleundervisning i nærmiljøet for lærer og pædagoger i Vejle.

Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Kommuner og skoler landet over har taget hul på reformen med inspirationsdage, læringsdage mv. alle i håb om at børnene i de danske skoler bliver dygtigere.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

At turde at give slip og samtidig være målrettet, er nok blandt kodeordene, når man kaster sig ud i at bruge udeskole i sin undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Så blev vi færdige med turistprojektet. De fine foldere ligger på Hillerød Turistkontor"Annaborg" ved Frederiksborg Slot. Forløbet lægger jeg ud senere;-)

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En fingers gentagne prikken på armen og lyden af en ivrig 1. klasse- hvo` snart må vi begynde! Sørøvertema i D`dansk læseforståelse og naturlig tværfaglighed.