Naturfaglig workshop i Kalundborg

At turde at give slip og samtidig være målrettet, er nok blandt kodeordene, når man kaster sig ud i at bruge udeskole i sin undervisning.

Læringsmålstyret undervisning hvor valg af læringsmål, undervisningsaktiviteter, tegn på læring og evaluering hænger tæt sammen, kan kobles på udeskole og i høj grad være med til at udfylde de rammer , som skolereformen nu en gang har medført.
Ovenstående er måske ikke nyt og ikke en reform i sig selv. Men det at inddrage udeskole og gøre undervisningen kontekstrelateret kræver dog, at vi er bevidste i vores valg af færdigheds- og vidensmål  samt de enkelte læringsmål for eleverne. Disse valg med bestemt fokus er med til at holde og styrke den gode kvalitet i de enkelte undervisningsaktiviteter.
dsc07479.jpgI Kalundborg var vores mål med workshoppen dels at generere ideer til udeskole i nærmiljøet og holde fokus på ovenstående mål.
Vi har erfaret, at målsætningen og elevens viden om denne er grundlaget for, at vi som lærere kan give slip på eleverne. At de arbejder målrettet i udeskolen gennem både tankegang og handlemåde skaber grundlag for en integreret læring

Nedenstående filer er fuldt beskrevne forløb, som forhåbentlig kan give inspiration til udeskole i dit nærmiljø.

udeskole_3.klasse_sikken_solsikke.pdf

det_er_tangen_der_taeller_0.pdf

Seneste blogindlæg fra Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En danskfaglig dag på Sophienborgskolen, hvor stedet det didaktiske- hvor er i fokus.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Udeskole, åben skole eller skolen i virkeligheden er begreber der flyver rundt. Men har alle ikke samme mål?

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

På den helt fantastiske plet "Troldehytten", i nærheden af Troldehøjen ved Gjern, tilbragte jeg tirsdag d. 9/12 i selskab med sproglærer fra Virklund Skole.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Ny bog om udeskole præsenterer konkrete forløb, som kan inddrages i din eksisterende undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En eftermiddag med samtaler på kryds og tværs af fagkompetencer om udeskole både teoretisk og didaktisk

Uvforløb fra dagen er linket nederst på siden

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Oplæg om tankerne bag udeskole og ideer til udeskoleundervisning i nærmiljøet for lærer og pædagoger i Vejle.

Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Kommuner og skoler landet over har taget hul på reformen med inspirationsdage, læringsdage mv. alle i håb om at børnene i de danske skoler bliver dygtigere.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Så blev vi færdige med turistprojektet. De fine foldere ligger på Hillerød Turistkontor"Annaborg" ved Frederiksborg Slot. Forløbet lægger jeg ud senere;-)

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En fingers gentagne prikken på armen og lyden af en ivrig 1. klasse- hvo` snart må vi begynde! Sørøvertema i D`dansk læseforståelse og naturlig tværfaglighed.