SKOTLAND OG UDESKOLE

TEACHOUT gruppen er vendt hjem fra Skotland efter et godt og lærerrigt besøg.

Så er TEACHOUT gruppen vendt tilbage efter en dejlig og lærerrig tur til Edinburgh. Skotland er et smukt land, og vores værter i Edinburgh var helt utrolig gæstfrie og imødekommende. Peter Higgins og Simon Beames havde fået samlet en mængde phD studerende, samt en masse Master studerende til at deltage i vores seminar, møder og diskussioner omkring udeskole. Der var flere lande repræsenteret, og der var en enorm interesse for TEACHOUT, og en optagethed omkring vores forskning og kommende resultater.

Her er gruppen:

gruppen.jpg

Vi fandt ud af, at Skotland i den grad læner sig op ad Danmark og Norden i det hele taget, når de arbejder for at fremme udeskole. Det var interessant at udveksle erfaringer om udeskole fra politisk plan - til hvad der kan lade sig gøre helt praktisk. Vi besøgte også et par udeskoler – blandt andet et koncept man i Skotland kalder Forest Schools, og som er en særlig måde at arbejde med børn og skoleelever i skoven. Lærerne var engageret, og eleverne super glade og motiveret.  Men til vores store overraskelse måtte eleverne hverken løbe eller lege med pinde, hvilket vi selvfølgelig undrede os over. Forklaringen handlede om sikkerhed og regler, og lærere der er bange for at blive sagsøgt – et scenarie vi heldigvis ikke kender til her i Danmark. Vi mødte dog andre udeskolelærere, der ikke var så bange af sig, så vi kunne heldigvis konstatere, at der er skolebørn i Skotland, der får lov til at løbe i skoven.

Hvis man er interesseret i at læse mere omkring Skotland og udeskole, kan vi anbefale en bog som Peter Higgins, Simon Beames og Robbie Nicol har skrevet. Den hedder Learning Outside the Classroom, og bogen har en mængde informationer, gode råd og guidelines til, hvordan man kan praktisere udeskole.
                                                     thumb_41aclziedsl._bo2204203200_pisitb-sticker-arrow-clicktopright35-76_sx342_sy445_cr00342445_sh20_ou02_1.jpg

Nu glæder vi os nu til at fordøje vores oplevelser fra Edinburgh, og får de næste måneder travlt med at gøre alt klar, så vores dataindsamling kan komme godt i gang efter sommerferien.

De bedste hilsner
TEACHOUT

Seneste blogindlæg fra TEACHOUT – Forskning i udeskole

Af TEACHOUT – Forskning i udeskole |

Udeskole harmonerer med den nye skolereform, men hvad betyder forskellig udeskolepraksis for læring, trivsel og sundhed? TEACHOUT kan give svaret.

Af TEACHOUT – Forskning i udeskole |

TEACHOUT gruppen er vendt hjem fra Skotland efter et godt og lærerrigt besøg.

Af TEACHOUT – Forskning i udeskole |

I skrivende stund er TEACHOUT gruppen på vej til Edinburgh for at fortælle om forskning og udeskole i Danmark, og høre hvordan, og hvad man gør i Skotland.