Ud med indskolingen

Oplæg om tankerne bag udeskole og ideer til udeskoleundervisning i nærmiljøet for lærer og pædagoger i Vejle.

Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Togturen gennem landet fra Kokkedal st i Nordsjælland til Vejle viste sig fra den bedste side med høj sol og blå himmel. Der var god tid til at tænke mit oplæg og de udeskoleforløb i gennem som jeg havde tænkt kursisterne skulle arbejde med.
Et af målene var at vise, hvor mange muligheder der er for udeskoleundervisning i skolernes nærmiljø. På min gå tur fra stationen, gennem byen og mod mit mål UCL Lillebælt ændre bybilledet sig rimelig meget. Fra butikker, spændende bygninger, sjove vejnavne og brolagte gader går jeg frem mod en byggeplads med alt, hvad det indbærer af lastbiler, jordbunker, containere m.m.
Inde i bygningen bliver jeg henvist til et nyt og meget flot lokale i 2. etages højde med det nyeste it og besked om, at bygningen låser på et givent tidspunkt.
Her bliver det meget tydeligt, at de tanker jeg havde gjort mig om formidlingen af udeskole i nærmiljøet ikke helt passede ind med det autentiske miljø på kursusstedet.
Med denne lille historie vil jeg blot gentage, hvor vigtig det er, at man som udeskoleunderviser gør sig selv den tjeneste at orientere sig i og om skolens nærmiljø, for at opnå den bedste udnyttelse af mulighederne i forhold til udeskoleundervisning. Det hører naturligt med til fastlæggelsen af rammerne for undervisningen, hvilket samtidig gør det nemmere at formidle tydeligt, hvad det er eleverne skal arbejde frem imod.

Tak til kursisterne i vejle:-)
Charlotte

historien_om_den_lille_idraetsmus.pdf
quiz_og_byt_idraet.pdf

Seneste blogindlæg fra Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En danskfaglig dag på Sophienborgskolen, hvor stedet det didaktiske- hvor er i fokus.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Udeskole, åben skole eller skolen i virkeligheden er begreber der flyver rundt. Men har alle ikke samme mål?

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

På den helt fantastiske plet "Troldehytten", i nærheden af Troldehøjen ved Gjern, tilbragte jeg tirsdag d. 9/12 i selskab med sproglærer fra Virklund Skole.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Ny bog om udeskole præsenterer konkrete forløb, som kan inddrages i din eksisterende undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En eftermiddag med samtaler på kryds og tværs af fagkompetencer om udeskole både teoretisk og didaktisk

Uvforløb fra dagen er linket nederst på siden

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Kommuner og skoler landet over har taget hul på reformen med inspirationsdage, læringsdage mv. alle i håb om at børnene i de danske skoler bliver dygtigere.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

At turde at give slip og samtidig være målrettet, er nok blandt kodeordene, når man kaster sig ud i at bruge udeskole i sin undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Så blev vi færdige med turistprojektet. De fine foldere ligger på Hillerød Turistkontor"Annaborg" ved Frederiksborg Slot. Forløbet lægger jeg ud senere;-)

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En fingers gentagne prikken på armen og lyden af en ivrig 1. klasse- hvo` snart må vi begynde! Sørøvertema i D`dansk læseforståelse og naturlig tværfaglighed.