Udeskole- lige til at gå til

Ny bog om udeskole præsenterer konkrete forløb, som kan inddrages i din eksisterende undervisning.

Udeskole- hvor komplekst er det lige?
forside-til-web.jpeg
Der er mere end nogensinde før kommet fokus på udeskole. I skolereformen tales om understøttende undervisning, kobling af teorier og praksis, hvilket jo alt sammen lyder fornuftigt.Men hvordan kommer man så i gang?

Vi har i en årrække fulgt udviklingen gennem udeskolenætværket og med glæde konstateret at udeskole er gået fra at være et græsrodsprojekt, med undervisere der brændte for ideen, til at være en anbefalingsværdig undervisningsform i skolesystemet.

Med nye undervisningstanker og anbefalinger følger spørgsmål, som hvordan laver man udeskoleundervisning? Hvor kan man ave udeskoleundervisning? I hvilke fag kan man lave udeskoleundervisning?
Alle disse spørgsmål og lidt til har vi forsøgt at svare på i vores nye lærerhåndbog "Udeskole- undervisning uden for klasseværelset" til 5-6 klasse.

www.geografforlaget.dk/butik/materialer/62450

Seneste blogindlæg fra Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En danskfaglig dag på Sophienborgskolen, hvor stedet det didaktiske- hvor er i fokus.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Udeskole, åben skole eller skolen i virkeligheden er begreber der flyver rundt. Men har alle ikke samme mål?

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

På den helt fantastiske plet "Troldehytten", i nærheden af Troldehøjen ved Gjern, tilbragte jeg tirsdag d. 9/12 i selskab med sproglærer fra Virklund Skole.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En eftermiddag med samtaler på kryds og tværs af fagkompetencer om udeskole både teoretisk og didaktisk

Uvforløb fra dagen er linket nederst på siden

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Oplæg om tankerne bag udeskole og ideer til udeskoleundervisning i nærmiljøet for lærer og pædagoger i Vejle.

Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Kommuner og skoler landet over har taget hul på reformen med inspirationsdage, læringsdage mv. alle i håb om at børnene i de danske skoler bliver dygtigere.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

At turde at give slip og samtidig være målrettet, er nok blandt kodeordene, når man kaster sig ud i at bruge udeskole i sin undervisning.

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

Så blev vi færdige med turistprojektet. De fine foldere ligger på Hillerød Turistkontor"Annaborg" ved Frederiksborg Slot. Forløbet lægger jeg ud senere;-)

Af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen |

En fingers gentagne prikken på armen og lyden af en ivrig 1. klasse- hvo` snart må vi begynde! Sørøvertema i D`dansk læseforståelse og naturlig tværfaglighed.