Her kan du læse om, hvad en blomst er, og hvordan blomsterne bliver bestøvet.
Lidt om ramsløg
Creme fraiche-dressing med ramsløg smager dejligt til kogte og bagte kartofler eller som dressing på salat.
Du skal bruge bladene fra ramløg. De spirer i slutningen af marts måned. Bladene smager bedst inden planten har afblomstret i juli måned.
Ramsløg er lette at kende på lugten - den minder om hvidløg.
Læs mere om ramsløg i leksikonet.
Sådan gør du
- Hak bladene fint.
- Bland creme fraiche med salt, peber, citron og ramløg
- Dressingen bliver bedst hvis den får lov at trække ½-1 time
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 2-4 personer
- 10 ramsløg-blade
- 1 dl creme fraiche eller fromage fraiche
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 tsk citron
- lille skål
- teske
Tid
5 minutter.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Eva Skytte.
Redaktør og foto: Malene Bendix.