Folk over 30 burde være døde

Stof til eftertanke af ukendt forfatter

Ifølge dagens lovgivere og bureaukrater burde de af os, som var børn i 40érne, 50érne, 60érne og 70érne ikke have overlevet.
  • Vores børnesenge var malet med blybaseret maling.
  • Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller skabe - og når vi cyklede bare ingen af os hjelm.
  • Som børn kørte vi i biler uden sikkerhedsseler eller airbags. Og det at sidde bag på en ladvogn en varm sommerdag var altid en speciel nydelse.
  • Vi drak vand fra haveslangen og ikke af flasker.
  • Størstedelen af folk røg som skorstene.
  • Vi spiste brød med smør, drak sodavand med sukker i, men blev aldrig overvægtige, fordi vi altid var ude at lege. Vi delte gerne en sodavand med andre og drak af samme flaske, uden at nogen rent faktisk døde af det.
  • Vi brugte timer på at bygge sæbekassebiler af ting, der var kasseret, og ræsede i fuld fart ned ad bakken bare for så at finde ud af, at vi havde glemt at sætte bremser på. Efter nogle ture i grøften lærte vi at løse problemet.
  • Vi tog hjemmefra tidligt om morgenen for at lege ude hele dagen - og kom først hjem, når geadelygterne blev tændt. Ingen kunne få fat i os i løbet af dagen - ingen mobiltelefon.
  • Vi havde ingen Playstations, Nintendo 64 eller X-boxe - i det hele taget ingen TV-spil, ikke 99 TV-kanaler, ingen videofilm/DVD, surround-sound, mobiltelefoner, hjemme-PCér eller chatrooms på Internettet. Vi havde venner! Vi gik ud og fandt dem!
  • Vi faldt ned fra træer, skar os, brækkede arme og ben, slog tænder ud, men ingen blev sagsøgt efter disse uheld. Det var uheld. Ingen andre kunne få skylden - kun os selv. Vi blev gule og blå og lærte at komme os over det.
  • Vi fandt på lege med pinde og tennisbolde og spiste jord og græs. Til trods for advarslerne var der ikke mange øjne, der blev stukket ud, og græsset voksede ikke inden i os resten af vores liv.
  • Nogle elever var ikke så kvikke som andre i skolen, så de dumpede og måtte gå et år om.
Denne generation har fostret nogle af de mest risikovillige - de bedste problemløsere og investorer nogensinde. De sidste 50 år har været en eksplosion af nyskabelser og nye ideer. Vi havde frihed, fiaskoer, succelér og ansvar - og vi lærte at forholde os til det alt sammen.

Det gode liv var vores!!!!!!!!!