Forårsplanter du kan spise

Find og spis de tidlige forårsplanter. Her er en menu til bålmad.
Ramsløg

Lidt om om spiselige forårsplanter

De forårsplanter der stikker næsen op ad jorden i april og maj er fulde af kraft og vitaminer. Her er forskellige opskrifter til en menu af forårets urter. Du kan både lave dem i et køkken, men du kan også finde en bålplads i skoven og lave dem der.
 
Udeskolebørn fra Bjedstrup Skole. Foto af Henrik Bjerg.
 

Sådan gør du

Gå en tur og se hvilke urter du støder på. Hvis du vil lave maden over bål, så må du finde en bålplads i skoven. Du kan se mere om at lave bål i artiklen Bål.
 
Forårsmenu:
 
Forret
 
Hovedret
 
Dessert
 
Drikke
Gransaft kan du lave om foråret. Du kan også tage hyldeblomstsaft eller hyldebærsaft med fra sidste år.
Hvis maden ikke lige passer, kan du finde mange andre opskrifter i SkovMad.
 
Bon appetit!

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.