Forårsplanter du kan spise

Find og spis de tidlige forårsplanter. Her er en menu til bålmad.

Lav forårsmad over bål.

Lidt om om spiselige forårsplanter

De forårsplanter der stikker næsen op ad jorden i april og maj er fulde af kraft og vitaminer. Her er forskellige opskrifter til en menu af forårets urter. Du kan både lave dem i et køkken, men du kan også finde en bålplads i skoven og lave dem der.

Bjedstrup-021_0.jpg
Udeskolebørn fra Bjedstrup Skole.
Foto: Henrik Bjerg.

Sådan gør du

Gå en tur og se hvilke urter du støder på. Hvis du vil lave maden over bål, så må du finde en bålplads i skoven. Du kan se mere om at lave bål i artiklen Bål.

Forårsmenu:

Forret

Hovedret

Dessert

Drikke
Gransaft kan du lave om foråret. Du kan også tage hyldeblomstsaft eller hyldebærsaft med fra sidste år.
Hvis maden ikke lige passer, kan du finde mange andre opskrifter i SkovMad.

Bon appetit!

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Forår

Grej

• En kurv til at samle planter i
  • Handsker, hvis du skal plukke brændenælder
  • Økse, sav, tændstikker, avispapir og brænde, hvis du vil lave bål. Se ellers hver enkelt opskrift.

Den tid du har lyst til at bruge på det.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, ka...

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Malene Bendix.
Tegning: Eva Wulff.

Denne aktivitet kan også bruges i forbindelse med "Skovens urter", et børnehæfte om urter, som er udgivet i forbindelse med Skovens Dag 2006. Find hæftet som PDF-fil og find 12 aktiviteter om urter - én for hver måned i året.