Eleverne samler frø og frugter fra forskellige træer i matematik. De sorterer frøene og undersøger deres størrelser, form og spredning.
Lidt om glaserede æbler
Glaserede æbler er æbler med en skal af karamel. Du kan også glasere vindruer med stilk, kirsebær, appelsinbåde (skræl appelsinen og del den i både), hasselnødder og valnødder.
Sådan gør du
- sukker, vand og eddike koges til det smelter og bliver gyldent i kanten.
- sæt æblerne (med stilk og blomst) på pinde og vend æblerne i karamelmassen.
- rul evt. de glaserede æbler i krymmel, kokos eller hakkede nødder
- sæt æblerne til afdrypning på papiret
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 4-6 æbler
- 250 g sukker
- 1 dl vand
- 2 tsk druesukker
- ½ tks. eddike
- 4-6 æbler (paradis- eller pigeonæbler er gode)
- pinde - en til hvert æble (størrelsen som en blomsterpind)
- evt. krymmel, kokos eller hakkede nødder
- et stykke bage- eller madpapir
- gryde
Tid
½ time, når bålet er klar.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Ide indsendt af Kåre Ravnskov, Glim Skoles SFO.
Redaktør og foto: Malene Bendix.