Glaserede æbler

Sådan laver du glaserede æbler over bålet

Æbler.

Lidt om glaserede æbler

Glaserede æbler er æbler med en skal af karamel. Du kan også glasere vindruer med stilk, kirsebær, appelsinbåde (skræl appelsinen og del den i både), hasselnødder og valnødder.
 

Sådan gør du

  • sukker, vand og eddike koges til det smelter og bliver gyldent i kanten.
  • sæt æblerne (med stilk og blomst) på pinde og vend æblerne i karamelmassen.
  • rul evt. de glaserede æbler i krymmel, kokos eller hakkede nødder
  • sæt æblerne til afdrypning på papiret

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:By og kultur
Årstid:Sommer, Efterår

Grej

Til 4-6 æbler

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 tsk druesukker
  • ½ tks. eddike
  • 4-6 æbler (paradis- eller pigeonæbler er gode)
  • pinde - en til hvert æble (størrelsen som en blomsterpind)
  • evt. krymmel, kokos eller hakkede nødder
  • et stykke bage- eller madpapir
  • gryde

Tid

½ time, når bålet er klar.

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Ide indsendt af Kåre Ravnskov, Glim Skoles SFO.

Redaktør og foto: Malene Bendix.