Grønhøjskolen - udeskole i medieorkanens øje

På Grønhøjskolen har de laceret udeskole for alle klassetrin fra 0 - 9. Det har givet overskrifter og gode faglige resultater for eleverne.

danmarks største udeskole

På Grønhøjskolen i Randers Kommune arbejder alle elever - fra børnehaveklassebørn til de unge i 9. klasse ude én dag om ugen. Det gør Grønhøjskolen til den første skole i Danmark, som har udeskole på alle klassetrin - og efter de første tre måneder tyder alt på, at det er en god strategi for børnenes læring.

gode resultater

"Når eleverne hopper rundt på tal og tabeller tegnet op op fliser, bruger de krop og forstand på samme tid," siger Ann Mette Mølbæk Schwab som er klasselærer i 3. klasse til Jydske Vestkysten. Hendes tredje klasse har i løbet af de sidste tre måneder lært at stave og regne hurtigere end hendes klasser normalt gør. Forsøget følges af University College Syddanmark. De kommer med en rapport til marts 2011.

i medieorkanens øje

3. november 2010 blev en ny indgangsportal til skolen indviet af borgmesteren i Randers Kommune, og pressefolk fra hele landet flokkedes om skolen, hvor lærere og ledere fortalte om Danmarks største forsøg med udeskole. Her er link til artikler og indslag:

Jydske Vestkysten

DR