Du kan lave en dejlig sirup af birkesaft. Her finder du opskriften.

Lidt om birkesaft-boller
Sådan gør du
Første dag:
-
Opløs gæren i birkesaften.
-
Tilsæt alle ingredienserne lidt ad gangen og rør godt rundt.
-
Slut af med at ælt dejen rigtig godt igennem
-
Læg film over dejen og stil den i køleskab til dagen efter
Anden dag:
-
Form ca. 20 boller eller 3 flutes og læg dem på en bageplade
-
Pensel med mælk
-
Stil bagepladen et lunt sted mindst ½ time
-
Sæt bollerne i en kold ovn og bag dem 20-25 minutter
Forslag til mere arbejde
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 20 boller eller 3 flutes
- ½ l birkesaft
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- 2,5 dl speltflager
- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl hvid hvedemel eller durummel
- 5 dl hvedemel
- mælk til pensling
- evt. rosiner eller revede gulerødder, squach eller tørrede tomater
Tid
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Eva Skytte.