Her kan du læse en masse om hyld. Om biologi, skovbrug, brug af hyld, og hyldebuskens historie.

Lidt om hyldebærsuppe
Sådan gør du
- Riv hyldebærrene af stilkene med en gaffel.
- Skær 2 æbler i stykker.
- Skyl bærrene og hæld dem i gryden sammen med vand, æbler og sukker.
- Kog suppen til hyldebærrene er møre - gerne 1 kvarter..
- Nu skal bær og æblestykker sies fra. Sæt sien over skålen og hæld suppen gennem den. Suppen ligger nu i skålen.
- Hvis du vil have æblestykker i suppen, så skær de sidste 2 æbler i terninger. Hæld suppen tilbage i gryden sammen med æblerne. Kog suppen 15-20 minutter til æblestykkerne er møre.
- Hvis du vil have suppen lidt tykkere, så kan du tilsætte kartoffelmel. Det gør du sådan: I glasset blander du kartoffelmel med lidt koldt vand. Sæt låget på og ryst godt. Når der ikke er flere klumper i hælder du blandingen i suppen. Hæld lidt i af gangen og rør rundt. Stop når du synes suppen har den rigtige konsistens.
Du kan spise suppen som den er, eller sammen med tvebakker, ristede havregryn eller ristede brødterninger.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 4-6 personer:
- 3/4 kilo hyldebær
- 1½ liter vand
- 2-4 æbler
- 1-2 dl sukker
- evt. 3 spsk kartoffelmel
Redskaber:
- gaffel
- gryde
- si
- skål
- grydeske
- glas med låg
Tid
2 timer.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Eva Skytte.
Tegning: Eva Wulff.