Snit et pusterør af en hyldegren - og skyd med grønne hyldebær.

Lidt om hyldeblomster
Hylden blomstrer i juni-juli måned. Du kan bruge dem til hyldeblomstsaft, pandekager og til te. I denne opskrift bruger vi friske blomster. Du kan også tørre blomsterne, så du kan du lave hyldeblomstthe hele vinteren.
Obs: Tag ikke fejl af Hyld og Druehyld. De ligner hinanden, men druehyld er giftig. Druehyld blomstrer i april-maj. Blomsterne er gulgrønne og sidder i små toppe - ikke i flade skærme. Du kan læse om og se billeder af hyld i leksikonet.
Sådan gør du
- Sæt hyldeblomsterne ned i koppen, så stilken vende opad.
- Hæld kogende vand over. Lad teen trække 5 minutter og smag så på den. Hvis du ikke synes om smagen, så hæld lidt citron og sukker i.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til en kop te
- En lille klase friske hyldeblomster
- Kop
- Kogende vand
- Evt. lidt sukker og citron
Tid
5 minutter når du har kogt vandet og plukket hyldeblomsterne.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Eva Skytte.
Redaktør: Malene Bendix.