Hyldeblomster stegt i friture

Her kan du finde en meget speciel og lækker dessert.

Hyldeblomster.

Kort om hyldeblomster

Du kender sikkert hyldens hvide blomster, der dufter så godt af sommer og sol. Den duft kan du bage ind i dej og spise. Se her hvordan.
 

Sådan gør du

Dej
  • Kom melet i en skål.
  • Hæld vand lidt efter lidt og rør rundt, så dejen bliver jævn og uden klumper.
  • Tilsæt olie, salt og æg og rør videre.
  • Lad dejen hvile i 1 time.
Hvile og bage
 
Når der er gået en time tilsætter du lidt mælk til dejen er som tyk pandekagedej. Nu er du klar til at bage.
  • Sæt din pande på komfuret, hæld olie i den og varm det op. Olien bliver meget varm - og du skal være forsigtig ikke at brænde dig på den.
  • Tag fat i en hyldeblomst-klase med en gaffel - og dyp klasen i dejen.
  • Steg hyldeblomste-klasen i olien til den er lysebrun - og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Invitere og spise
Så er det tid at invitere din søster og fætter og naboens børn på friturestegte hyldeblomster drysset med flormelis. De smager bedst, når de er lune.

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Sommer

Grej

Ingredienser:
  • 20 skærme med hyldeblomster
  • 125 gram mel
  • 1 1/4 dl vand
  • 1/2 spiseske vindruekerne-olie
  • salt
  • 1 æg
  • Lidt mælk
Til friturestegning:
  • Vindruekerne-olie - eller majsolie der ikke smager af for meget.
Til servering:
  • Flormelis
Redskaber:
  • Skål
  • Røreske
  • Dyb pande
  • Gaffel
  • Køkkenrulle

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Tekst og foto: Malene Bendix.