Se her, hvordan du laver den gode gamle ret: Frikadelle på pind.

Kort om indbagte løg og peberfrugter
Sådan gør du
-
Lav en krydret tyk pandekagedej.
-
Skær løg og peberfrugter i ringe og bland dem i dejen i en plastikpose.
-
Tænd bålet og varm olien på panden, vokken eller lignende. Der skal være godt med olie.
-
Det er vigtigt at bålet er tilpas varmt, så olien ikke er for varm eller kold og så det er til at styre og arbejde med.
-
Når olien er varm kommer du løg, peber og dej på i mindre portioner, så de mere ligner klatkager.
- Steg klatkagerne gyldenbrune. Drys evt. med salt.
Du kan lave retten som dessert med revne æbler eller små tynde æblebåde. Så krydres dejen med kanel og man kommer lidt sukker og vaniljesukker i dejen.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- 4 æg (brug hele pasteuriserede æg pga salmonellafare)
- 5 dl mel
- 6 dl mælk
- 2 spsk olie
- Lidt salt
- Krydderier
- 3 - 4 løg
- 2 peberfrugter
- Ekstra olie til at stege i
- Bål
- Stort skærebræt
- Røreske
- Piskeris til dejen
- Knive til at snitte til fyldet
- En klar plastikpose
- Bålpande eller vok
- Vand, sæbe og håndklæde til håndvask
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Naturvejleder Lars Borch, der arbejder for Ungdomsringen, Fritids- og ungdomsklubber i Danmark og Efterskolerne i Danmark.
Redaktør og foto: Malene Bendix.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.