Tænd bål og lær om brænde og brændværdi.
Lidt om kød over bål
Smalle strimler af kød smager fantastisk godt, hvis det bliver stegt på en pind over bål - og spist med salt. Og så er det verdens letteste bålret.
Sådan gør du
- Tænd et bål og lad det brænde lidt ned.
- Snit dig en gaffelgren, hvor hver pind i gaflen er spidset til.
- Skær dit kød i smalle strimler.
- Spænd dit kød op på grenen og drys lidt salt på.
- Hold pind og kød ind over bålet, til kødet er mørt. Det tager cirka 5 minutter.
-
Spis kødet med det samme - evt. sammen med brød og salat. Eller uden.
Forslag til videre arbejde
På sådan en pind kan du jo også stege pølser og snobrød og alt muligt andet.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Grej
- Kød af okse eller vildt (f.eks. en bøf).
- Salt
- Kniv
- En gaffelgren
- Et bål
- Evt. snobrød, grønne pandeboller eller stenbrød
- Evt. skovsalat
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.