Storyline-forløb med rollespil og figurer fra den gamle folketro.

Kort om kartofler med kødfyld
Kartofler med kødfyld er en hel ret i sig selv.
Sådan gør du
Bål
Tænd først et bål, så der er tid til, at det kan brænde ned til gløder.
Kartofler
-
Skær en kartoffel over på langs og hul hver halvdel ud med en ske. Lad noget kartoffel sidde - det er en del af retten.
-
Fyld fars og lidt salt i den ene halvdel - og læg de to halvdele sammen.
-
Pak kartoflen ind i sølvpapir, sammen med en lille klat smør.
-
Læg pakken ind i gløderne i bålet.
-
Bag kartoflerne sammen i gløderne i 20 - 30 minutter. Tag en ud og prøv om den er god. Hvis ikke, så pak den sammen og læg den ind igen.
Spis med ske, salt, smør og stor fornøjelse.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab
Sted:Skov
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Grej
- Store kartofler - f.eks. bagekartofler - en eller to til hver.
Til fars af 1 pakke kød:
- 400 g flæskefars
- 1 finthakket løg
- 1 ½ tsk salt
- Peber
- 1 æg (kan udelades)
- 1 dl mælk
- 1 håndfuld havregryn eller mel
- Smør/margarine
Redskaber:
- Spækkebrætter
- Dolke
- Skeer
- Sølvpapir
- Bål
- Skraldesæk
Tid
Kartoflerne skal bage i gløderne cirka 20 minutter.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.