Klosterliv - Hvad sker der bag murene ?

Besøg et kloster og arbejd undersøgende med klosterlivet.

Billede fra kloster og middelaldertiden

Kort om materialet "Hvad sker der bag murene"?

"Hvad sker der bag murerne?" er et oplæg til at arbejde med middelalderen og klosterbevægelsen, hvor klassen besøger et kloster og arbejder praktisk og teoretisk med klosterlivet. Materialet henvender sig til 5. - 7. klasse. Skoven i Skolen har udviklet en række aktiviteter om urter, som bruges i forløbet. Forløbet er udgivet her på hjemmesiden som pdf-fil.

Hent "Hvad sker der bag murerne" som pdf-fil (2 MB) og brug det.

Formål

Formålet med at arbejde med emnet klostre knytter sig til det overordnede mål for folkeskolen, hvor der blandt andet står, at eleverne skal gøres fortrolige med dansk kultur. Se en grundig gennemgang i materialet.

Fag:Kristendomskundskab
Klasse:4. - 6. klasse, 7. - 9. klasse
Sted:By og kultur
Årstid:Forår, Sommer, Efterår

Grej

Se hvad I skal bruge i pdf-filen.

Tid til besøg på et kloster + forberedelse og bearbejdning.

Undervisningsmål

Relaterede Fælles Mål for kristendomskundskab bliver sat ind her, når de nye Fælles Mål er klar i 2014.

Forfatter: Rachel Wille Christoffersen, Folkekirkens Skoletjeneste, Frederiksværk Provsti, Melby Skole, www.fsfp.dk

Redaktør: Malene Bendix

Forløbet er udgivet på Skoven i Skolens hjemmeside med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.