Arne Nikolaisen Jordets bibel fra 1998, der præsentere de norske tanker om udeskole og samler teorier og praksis bag ideen.

Anmeldelse
Udgangspunktet for dette forsknings- og Udviklingsprojekt er at betragte byens offentlige rum som en ressource med stort iboende potentiale. Spørgsmålet er, hvordan skolers nærmiljø kan anvendes, således at disse med fordel kan supplere og optimere undervisningen?
Et samarbejde mellem Københavns Universitet og UCC-Læreruddannsen Zahle gav mulighed for at kombinere observationer og analyser af forskellige udeundervisningsforløb. Der blev lagt fokus på pædagogiske aktiviteter og udført landskabs- og oplevelsesanalyse af de forskellige områder, der blev benyttet. Ved at sammenligne resultater fra to parallelt kørende forsøg, har projektet sigtet mod at skabe en helhedsvurdering af emnet og formulere de i hæftet præsenterede anbefalinger.
De i alt 36 observationer af udeundervisningsforløb foregik på 10 forskellige lokaliterer i København fra sommeren 2008 til sommeren 2009. Udeundervisningen foregik i gåafstand fra skolerne for en klasse på folkeskolens mellemtrin og i følgeskab med blot én lærer.
Projektet er finansieret af Friluftsrådet, støttet med tips- og lottomidler til friluftslivet.
Bestilles hos
PDF-fil
Læringsmiljø Nærmiljø - hent hæftet som pdf-fil
Rapport
Hent også forskningsrapporten på Skov & Landskabs hjemmeside.
Hvem, hvad, hvor
Klasse:Lærere
Kolofon
Forfattere:
Richard Hare, Klaus Bruun, Inge Regnarsson, Peter Bentsen, Majken Sundahl, Thomas B. Randrup, Ulrika K. Stigsdotter, Erik Mygind
Udgiver:
Skov & Landskab, LIFE, Københavns Universitet, sl@life.ku.dk, 2010
ISBN:
978-87-7903-500-3 (elektronisk)
ISBN:
978-87-7903-499-0 (papir)