Løb og læs

På Skovvangsskolen i Allerød kobler man løbetræning og læselyst.

Hænger fysisk aktivitet og læring sammen? På Skovvangsskolen i Allerød kobler man løbetræning og læselyst.

Susanne Lindberg, som er dansklærer på Skovvangsskolen, sætter sine elever til at løbe et kvarter, før de går i gang med at læse. Hun mener at læselyst og løbetræning hænger sammen.
"Hvis vi kan forbedre børnenes kondition, så kan vi også forbedre deres indlæringsevne og i det her tilfælde deres evne til at lære at læse", vurderer hun i et indslag på DR København.

På Skovvangsskolens skolebibliotek mærker man effekterne af den daglige løbetræning - og skolebibliotikar Vivi Rasmussen ser konsekvenserne af Projekt Løb og Læs meget direkte:
"Der er så stor efterspørgsel efter bøgerne på biblioteket, at jeg er helt nervøs for, om jeg har bøger nok, siger hun til DR København.

Du kan høre indslaget "Løbeturen hjælper på læselysten", der blev bragt 7. november 2006 på DR København. Indslaget var produceret af Mathilde Riis Holm.

Malene Bendix, koordinator for Skoven i Skolen og udeskole.dk

Malene Bendix er cand.scient i biologi, journalist og lærebogsforfatter. Hun har siden 1999 arbejdet med udeundervisning og udeskole som koordinator for projektet Skoven i Skolen og subprojektet Udeskole.dk.