Millioner til utomhuspedagogik i sverige

Flot basis for nye aktiviteter og forskning i utomhuspædagogik, sundhed, læring og miljø i Sverige.


Utomhuspedagogikken i Sverige går lyse tider i møde. Det er gennem det sidste år lykkedes Linköping Universitet at samle totalt 24 millioner svenske kroner til arbejdet med utomhuspædagogik ved Linköping Universitet.
 
10 mill stammer fra Närings och Teknikutvecklingsverket (NUTEK)
3 mill stammer fra Regionförbundet
3 mill fra Vimmerby kommune
9 millioner fra Linköping Universitets forskningssatsning og Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond.

aktiviteter

Det skaber mulighed for nye aktiviteter og forskning i utomhuspædagogik, sundhed og læring i Sverige.
  
I oktober måned blev Nationalt Centrum for Utomhuspedagogik - Sundhed - Læring - Miljø ved Linköping Universitet formelt indviet i Vimmerby.
 
"Der findes en stærkt voksende interesse for utomhuspedagogik, selv internationalt. Utomhuspedagogiken handler om at kombinere sansemæssige oplevelser og boglig uddannelse. Man lærer ikke bare bedre - men får det også bedre. Vi er som man kan forstå meget glade for at kunne fortsætte med at udvikle virksomheden her i Vimmerby", sagde en glad Anders Szczepanski, forstander for Nationalt Centrum for Utomhuspedagogik ved Linköping Universitet.
 
Nationalt Centrum for Utomhuspedagogik skal bl.a. stå for den første uddannelse af japanske læreruddannelsessfolk og lærere i Hookaido/Sapporo ved Tokai Universitet. Også Kina har vist interesse for læreruddannelse i utomhuspædagogik.
 
I september 2009 står Nationalt Centrum for Utomhuspedagogik også for "UTE ÄR INNE" den store svenske konference i utomhuspædagogik.

link

Se yderligere artiklerne:

Kolofon

Malene Bendix