Her kan du læse en masse om nøddebuske. Om biologi, skovbrug, brug af hassel og buskens historie.
Lidt om hasselnødder
Hasselnødder smager bedst når de er helt friske. Hvis du finder brune, modne nødder under en hasselbusk, så tag på en sten, knæk nogle nødder, og spis dem lige med det samme.
Hvis der er mange nødder, kan du samle nogle til senere brug. Nødder kan holde sig rigtig længe – og de er fulde af proteiner, så det er sund kost.
Du kan tørre nødderne ved at hænge dem et luftigt sted i et net - f.eks. en slidt nylonstrømpe. Husk først at fjerne de grønne hylstre (haserne) og sortere dårlige nødder fra.

Du kan finde hasselnødder i september og oktober. Og hvis de ikke bliver spist af mus og egern, kan du finde dem helt hen i foråret.
Foto: Malene Bendix.
Foto: Malene Bendix.
Du kan bruge hasselnødder i brød, mad – og i kager. Her er en opskrift på nøddekager:
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker godt.
- Vend mel og nødder i.
- Sæt dejen på bagepapir med to teskeer.
- (Kagerne flyder ud, så hold god afstand mellem kagerne).
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:Skov
Årstid:Efterår
Grej
Flade nøddekager
(40 – 50 små kager)
- 3 æg
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ dl mel
- 100 g hakkede nødder
Tid
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader, i 7 til 8 minutter.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.