Nyt fra udeskole.dk

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 27. september 2011.

NYHEDSBREV FRA UDESKOLE.DK

Kære Læser

Vi lever i en spændende tid. Her er nyt om udeskole og udendørspædagogik.

Udeskoledrenge fra Syvstjerneskolen

NY NORDISK SKOLE
I går aftes lancerede uddannelsespolitisk ordfører Christine Antorini (S) ideen om Ny Nordisk Skole i Deadline på DR2. Hun ønsker at koble det teoretiske med det praktiske, styrke klassefællesskabet og partnerskaberne omkring skolen - og så nævner hun direkte udeskole og eksempler fra udeskoleverdenen. Se klippet fra DR2.

NY ARTIKEL OM UDESKOLE OG LÆRING
Forskningslektor Ph.d. Theresa Schilhab fra forskningscenter GNOSIS, Aarhus Universitet har skrevet en ny artikel om udeskole og læring til Udeskole.dk. Du kan finde artiklen i TEORI > LÆRING:

EVALUERING AF UDESKOLE I LEMVIG KOMMUNE
I Lemvig Kommune har alle 4. klasser arbejdet med udeskole i skoleåret 2010-2011. University College SydDanmark har evalueret indsatsen. Du kan finde og læse rapporten:

KICK OFF SEMINAR FOR UDESKOLE
På Søndermarkskolen på Frederiksberg arbejder 9 klasser på mellemtrinnet med udeskole i skoleåret 2011/2012. Udeskole udvikles i samarbejde med Frederiksberg Seminarium, Metropol og Københavns Universitet. Alle inviteres til Kick Off seminar 12 oktober. Blandt oplægsholderne er udeskoleforskerne Arne N. Jordet fra Norge og Anders Szczepanski fra Sverige.

NATUR OG SUNDHEDSKONFERENCE
Skov & Landskab afholder den 2. nationale Natur & Sundhedskonference i Nordsjælland den 7. - 8. november 2011. Konferencen præsenterer bl.a. den amerikanske forfatter og debattør Richard Louv, læge og hjerneforsker Kjeld Fredens, udeskoleforsker Peter Bentsen m.fl.

HUSK NÆSTE MØDE I UDESKOLENET
6. oktober på Gl. Ry skole. Temaet er udeskole og sprog. Der er også en kort stiftende generalforsamling for foreningen UdeskoleNet. Se program:

BØRN OG TRÆER
Og så en reklame: I 2011 fejrer FN internationalt skovår. I den forbindelse er der 30 % rabat på natur-teknik materialet "Børn og Træer", som giver ideer til ude-undervisning i skov gennem hele natur-teknik forløbet. Find bøger og tilbud her på Alineas hjemmeside.

På Skoven i Skolens hjemmeside kan du læse mere om bøgerne.

TIL KØLIGE DAGE
Og så er det tid til hyldebærsuppe - se Skoven i Skolens hjemmeside:

UDESKOLE.DK

Malene Bendix (koordinator, redaktør og skribent)
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C
E-mail: info@udeskole.dk

Formålet med nyhedsbrevet er at holde læseren orienteret om udeskoleaktiviteter rundt om i landet. Vi modtager med kyshånd indlæg til nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet udkommer når der er nyheder.

Ønsker du at opfordre andre til at at modtage nyhedsbrevet, kan du henvise til adressen:

Her kan du også afmelde nyhedsbrevet, hvis du ikke ønsker at modtage det længere.

Malene Bendix