Her kan du læse en masse om nøddebuske. Om biologi, skovbrug, brug af hassel og buskens historie.

Kort om hasselnødder

Sådan gør du
-
Bland mel, nøddemel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål.
-
Smelt smør i en bålgryde og hæld det op i skålen.
- Rør mælk i.
- Rør æg i.
- Rør melblandingen i lidt efter lidt.

Hvem, hvad, hvor
Grej
- 100 g hvedemel
- 40 g hasselnødder
- 2 spsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 35 g smør + smør til at bage pandekagerne
- 2 dl mælk
- 2 æg
Redskaber:
- Gryde
- Pande
- Skåle
- Piskeris
- Kniv
- Persillehakker eller kaffekværn
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.
Ide lånt fra workshop på Naturvejledernes Årsmøde 2011.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.