Se her, hvordan du laver den gode gamle ret: Frikadelle på pind.
Kort om pizza på pind
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt halvdelen af melet - og rør godt rundt, til det bliver til en grød.
- Tilsæt salt, sukker og evt. olie.
- Rør det hele godt igennem og tilsæt det meste af det sidste mel.
- Ælt dejen grundigt igennem - jo længere tid du ælter, desto bedre bliver den.
- Tilsæt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.
- Lad dejen hæve ca. ½ time - helst et lunt sted i solen.
Man kan lade hævningen foregå koldt, så tager det længere tid, men giver også et andet og bedre resultat.
- Kom olie i gryde.
- Svits hakkede hvidløg i gryden.
- Hæld flåede tomater i gryden.
- Smag til med salt.
- Rul snobrødsdej tyndt ud i aflange firkanter med en kagerulle eller ren vinflaske.
- Kom et tyndt lag pizzasovs på dejen.
- Kom lidt fyld på, f.eks. skinke, peperoni, hakket løg, peber og revet ost eller hvad du nu kan lide.
- Rul det hele sammen til en lang pølse, som når du laver pizzasnegle.
- Luk pølsen godt, så fyldet ikke kan komme ud. Det er vigtigt at der ikke er for meget fyld i pølsen. Det er også vigtigt at "pølsen" ikke er for tyk!!
Rul din dej-pølse stramt omkring snobrødspinden.
Sørg for rene hænder, ingen mad på jorden og hold specielt kølevarer (kød mv.) på køl evt. i en køletaske med køleelementer.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Skål og skeer
- Dolke til at snitte snobrødspinde og skære fyld
- Bål og hvad der dertil hører
- Bålgryde, hvis I vil lave pizzasovsen selv
- Kageruller eller tomme flasker
- Skærebræt
- Vand, sæbe og viskestykker til rene hænder
- ½ l vand
- ½ pakke gær
- 900 g mel
- ½ spiseskefuld salt
- ½ spiseskefuld sukker
- ½ dl olie (kan undværes)
- Kylling i fine tern, pepperoni, skinke i strimler, champingon, hakkede peberfrugter eller andet
- Hakkede løg
- Oregano
- Revet ost
Tid
2 timer mindst.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.