Skoven året rundt

Bogen giver en god introduktion til skovens økologi og årstiderne i skoven.

Skoven året rundt. Intet foto.

Anmeldelse

Bogen giver en god introduktion til skovens økologi og årstiderne i skoven. Forfatteren starter med at beskrive hvad en skov er, fortælle om lyset som bygmester, dyrelivet i skoven og skovdød. Derefter hører vi om dyre- og plantelivet i skoven måned for måned.

Bogen introducerer og forklarer en lang række emner (produktionsskov, blandingsskov, skovdød, omsætning, nedbrydning, overvintring, svampe, mosser, rødder, han- og hunblomster, frø og frugter, urter, insekter, fugle, ræv, grævling, mår).

Der er meget tekst, men bogen giver gode forklaringer, et godt overblik og er rimelig detaljeret. Tegningerne er lavet som opdagelsesbilleder, der danner et godt udgangspunkt for samtale. Der findes en artsliste over de dyr og planter, der findes på tegningerne. Bagerst i bogen er en god indholdsfortegnelse over de dyr og planter, som omtales.

En god bog til projekt og temaarbejde om skov.

Af samme forfatter findes Træer året rundt.

Bestilles hos

Boghandleren eller på biblioteket