Her kan du læse en masse om bøg. Om biologi, skovbrug, brug af træet, historie og historier.

Lidt om skovsalat
Salat er ikke kun noget man dyrker i haven eller køber i Brugsen. Salat kan blandes af alt muligt - så længe det er grønne spiselige blade. Her er en opskrift på en skovsalat. Den er lavet af blade du kan finde i skoven.
Salaten her er blandet af blade du kan finde i skoven om foråret. Nogle af planterne skyder nye blade hele sommeren. Dem kan du blive ved at bruge hvis du har brug for en skovsalat på andre tidspunkter. Der er også en lang række andre planter du kan bruge - men husk at slå planten op før du sætter tænderne i den, så du er sikker på at den ikke er giftig.
Sådan gør du
- Find og pluk bladene. Riv dem i små stykker med fingrene - eller skær dem på et skærebræt.
- Rør dressingen sammen i en skål. Hænd salaten ned i dressingen og drej den rundt.
- Pynt din skovsalat med blomster fra skovsyre, løgkarse, mælkebøtte eller rødkløver.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Nye friske lysegrønne bøgeblade
- Blade af skovsyre (forår, sommer, efterår)
- Nye mælkebøtteblade (forår, sommer)
- Blade af Almindelig syre (forår, sommer)
- Blade af løgkarse (forår)
- Skål & ske
Dressing:
- 1 dl olivenolie
- saft af 1 citron
- ½ fed hvidløg eller ramsløg - finthakket
- 1 tsk basilikum
Tid
Et kvarter til en halv time - afhængigt af hvor besværligt det er at finde planterne.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix.