Skovsuppe

Suppe over bål varmer godt i en kold tid.
Tænd ild uden tændstikker. Foto: Malene Bendix.

Kort om skovsuppe

Skovsuppe kan laves på mange forskellige måder. Meningen med den er, at den skal smage godt og give varmen. Her er en grundopskrift - men du er velkommen til at lave den om.
 
Du kan krydre din suppe med spiselige urter du finder i skoven, som f.eks. skovsyre, skvalderkål, ramsløg, vandmynte o.a. Husk bare, at du skal være sikker på, at de kan spises.
 

Sådan gør du

Lav et godt glødebål
  • Hak løgene fint og skræl kartoflerne og de andre grønsager og skær dem i små stykker.
  • Sæt gryden på bålet - hvis du ikke har en trefod at hænge den i, kan du stille den ned i gløderne.
  • Hæld lidt olie eller en klat smør i gryden.
  • Hæld løgene ned og steg til de er klare.
  • Hæld grønsagerne ned, og steg dem kort med løg og olie.
  • Hæld krydderurter til, hvis I har fundet nogle.
  • Hæld vand på - så det passer med hvor mange I er.
  • Lad suppen koge 20 minutter.
  • Smag suppen til med suppeterninger og salt og peber.
  • Mos evt. nogle af grønsagerne, så suppen bliver jævnet.
Spis eller drik suppen af skåle - og nyd varmen.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.