Sådan laver du snobrød.

Lidt om skvalderkål
Skvalderkål kan du finde forskellige steder i naturen. Den findes i mange skove, haver, grøftekanter og hegn. Mange voksne kender skvalderkålen som en irriterende ukrudtsplante, der breder sig hurtigt i haven - og som er næsten umulig at slippe af med.
Du kan finde skvalderkål fra slutningen af april frem til september. De friske skud smager bedst og de er fyldt med vitaminer.
Sådan gør du
- Pluk blade fra skvalderkål og skyl dem grundigt
- Kog vandet med salt. Når det koger lægger du skvalderkålen i gryden. Så snart bladene er blevet bløde, hælder du dem i en sigte så vandet kan dryppe af. Pres evt. de sidste vand ud af bladene.
- Læg skvalderkålen i et fad
- Hæld mornaysaucen over og derefter citron, muskatnød, salt og peber
- Bag i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader
Server skvalderkålen med kød, flutes og salat.
Hvem, hvad, hvor
Grej
Til 4 personer:
- 250 g skvalderkålsblade
- 1 liter vand
- 1 tsk salt
- 150 ml mornaysauce
- 1 spsk citronsaft
- revet muskatnød
- salt og peber
Tid
1 time.
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Eva Skytte.