Skvalderkålspesto

Du kan lave pesto af skvalderkål.

Skvalderkål kan findes overalt. Benyt unge skud. Foto: Eva Skytte.
Kender du skvalderkål? Den er den grønne plante som vælter op af jorden om foråret, sætter flotte hvide skærme om sommeren - og spreder sig som pesten med rødder og frø. Mange voksne mener det er ukrudt. Her er en måde du kan bekæmpe skvalderkål på: Spis den som pesto! Det er let at lave - også ude i skoven.
 

Sådan gør du

  • Læg dine skvalderkål på et bræt og hak dem fint med en kniv. Op i skålen med dem. 
  • Giv nødderne samme behandling. Op i skålen.
  • Riv osten.
  • Pres eller hak hvidløget.
  • Kom alt op i skålen og bland det godt sammen.
  • Rør olie i, til det er blødt som pesto.
Du kan spise din skvalderkålspesto til andre bålretter - eller give din mormor et glas i sommergave. 

Hvem, hvad, hvor

Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:By og kultur
Årstid:Forår

Grej

  • 50 små friske lysegrønne skud (de smager bedst)
  • 100 g. mild ost (du kan også bruge parmesan)
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. hasselnødder (eller pinjekerner)
  • Olie så det passer
Redskaber:
  • Bræt
  • Kniv
  • Skål
  • Rørepind
  • Hvidløgspresse

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Kolofon

Forfatter: Malene Bendix.
Foto: Eva Skytte.