Her får du opskriften på skvalderkålstærte med laks.

Lidt om skvalderkål
Noget af det første som stikker hovedet op af jorden om foråret er skvalderkål. De giver tit de voksne grå hår i hovedet. Der er kun et at gøre ved det: Spis skvalderkålssalat.
Sådan gør du
- Pluk de helt unge skud af skvalderkål.
- Skyl dem i en skål med vand, tør dem forsigtigt i et viskestykke og læg dem op i en skål.
- Vask dit æble. Skær det i fire både. Skær hver båd så tyndt du kan i smalle både og læg dem op i skålen.
- Rør rapsolie, citronsaft og honning sammen - og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
Spis med stenbrød eller jernalderkiks.
Hvem, hvad, hvor
Fag:Hjemkundskab, Natur/Teknik
Sted:By og kultur
Årstid:Forår
Grej
Til salat:
- 3 dl skvalderkål
- 1 æble
Til dressing:
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- Lidt salt og peber
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan ...
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Forfatter: Malene Bendix.
Foto: Eva Skytte.