Snit en knage

Her kan du se, hvordan du kan snitte din egen lodrette knagerække.

Knager snittet ud fra en stamme.

Sådan gør du

Sav stammen over mindst 10 cm over og under grenen. Sav grenen over så den er ca. 5 cm lang.

Flæk stammen på midten. Gør sådan: Sæt øksen i marvpletten ca. midt i stammen. Slå med et træstykke på øksehovedet indtil stammen flækker. Det lige stykke (midten af stammen) er knagens bagside. Stammen skal flækkes så grenen peger lige frem.

Snit evt. barken af knagen og rund grenen for enden.

Du kan også save et skråt snit for oven og neden på stammen (oppefra og udad, vend knagen og gentag i modsatte ende).

Bor et hul øverst og nederst i stammen, så kan du hænge den op med 2 skruer.

Fag:Sløjd
Sted:Skov, By og kultur
Årstid:Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Grej

• en stamme (min. 5 cm i diameter og 20 cm lang) med en eller flere grene (ca. 1-2 cm i diameter)
  • sav
  • økse
  • dolk
  • bor
  • 2 skruer

½-1 time

Undervisningsmål

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.

Forfatter: Eva Skytte, naturvejleder i Dansk Skovforening + Skoven i Skolen.
Tegninger: Eva Wulff.
Redaktør: Malene Bendix.