Tænd bål og lær om brænde og brændværdi.

Kort om syvkål
Sådan gør du
- Tænd et bål og lav gode gløder.
- Saml og skyl urterne, brændenælde, skvalderkål, kørvel og spinat.
-
Hak både kål og urter.
-
Sæt en bålgryde over gløderne og varm lidt olie.
- Svits løg og porrer.
-
Vend de hakkede kål og urter i gryden og tilsæt vand.
-
Bring i kog.
-
Opløs boullionterningerne i lidt kogende suppe - og hæld i.
- Lad suppen simre i 20 minutter.
- Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Hvem, hvad, hvor
Grej
- Grønkål
- Rosenkål
- Hvidkål
- Skvalderkål
- Brændenælde
- Kørvel
-
Spinat
- Olie
- Løg + evt. porre, hvidløg, ramsløg, skovløg
- Evt et par kartofler
- Vand
- Salt, peber, sukker o.a. krydderier
- Flot jer evt. med et par boullion-terninger
- Evt. pastaskruer
Redskaber:
- Bålgryde(r) + grydeske
- Rivejern
- Bræt og dolke
- Vand til at vaske med + viskestykke
Undervisningsmål
Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.
Kolofon
Tekst og foto: Malene Bendix og Marianne Hald.
Materialet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet og Aage V. Jensens Naturfond.