Udeliv øger selvværd

Udeskole for børn med indlæringsvanskeligheder på Byhaveskolen i Svendborg

På Byhaveskolen i Svendborg har tre lærere siden 2004 arbejdet med udeliv for børn med indlæringsvanskeligheder. Skoleundervisningen foregår i et gammelt hønsehus, der er tilknyttet Svendborg Kommunes naturskole - og som lærere og elever selv har sat i stand.

skoledag

Skoledagen starter med boglige timer indendørs. Efter det er der praktiske udfordringer og opgaver udendørs - og dagen slutter med grænseoverskridende aktiviteter, som rappelling, træklatring, mountainbiking mm. Erfaringen er at denne tredeling er med til at give eleverne faglige og personlige sejre, gruppefølelse og selvværd - og bryde den onde spiral af nederlag som drengene i klassen kommer med. De fysiske udfordringer og oplevelserne sammen skaber respekt og ansvarlighed mellem eleverne, som gør at lokale virksomheder gerne vil have dem i praktik.

Læs meget mere om udeklassen på Byhaveskolen i artiklen "Udeliv øger selvværd" fra 18. januar 2008 på www.folkeskolen.dk.

Malene Bendix