Udeskole i storbyens små oaser

Studerende Simon Enemærke åbner byggetomter for udeskole.

Storbyen er fuld af byggetomter og tomme områder som ingen bruger lige nu. Alene i København er der over 100 tomme grunde. Hvorfor ikke lade storbyens skolebørn bruge områderne i forbindelse med udeskole?

Den ide udvikler og virkeliggør Simon Enemærke i forbindelse med sit speciale i landskabsarkitektur på det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. I samarbejde med Bellahøj Skole gør han det muligt for lærere og elever i 3. og 4. klasse at flytte en del af deres undervisning ud på en byggetomt her i efteråret - og han håber at finde tomter til flere skoler i København.

Ambitionen er at give børn et bedre kendskab til byens aturområder, stimulere den daglige undervisning og samtidig give børnene en anderledes oplevelse af København som en by i rivende udvikling.

Byggetomter er midlertidige rum i byen, som på et tidspunkt vil blive bebygget. Det midlertidige præg giver lærere og elever mulighed for at manipulere - dvs. grave, bygge og skabe og lave om på tomten - mere end de kan f.eks. i naturen.

Læs mere om Simon Enemærkes projekt på Det Biovidenskabelige Fakultets hjemmeside

Malene Bendix